Ik ben Alwina Efrosina. In 2007 heb ik de PABO afgerond in Den Haag. Na mijn studie ben ik teruggekomen naar Curaçao om een steentje bij te dragen aan het onderwijs op mijn eiland.
Dit wordt mijn eerste jaar op de Römerschool. Ik heb veel zin om mijn enthousiame in het lesgeven te delen met jullie!
We gaan er samen een mooi, gezellig en vooral succesvol schooljaar van maken. Dit kunnen we bereiken door goed met elkaar samen te werken; kind, ouder en school.
Hierbij zijn de volgende punten belangrijk;
• Eerlijkheid
• Respect
• Goede communicatie
• Vertrouwelijkheid
• Verantwoordelijkheid
Algemene informatie groep 6a

Huiswerk
In deze groep krijgen de kinderen van maandag t/m donderdag huiswerkopdrachten mee naar huis. Naast het maken van rekensommen, leren van zaakvakken etc., zal het huiswerk ook bestaan uit andere opdrachten, zoals het opzoeken van plaatjes in tijdschriften of op internet.
Spreekbeurt en boekbespreking
In het eerste trimester houden de leerlingen van groep 6 een boekbespreking en in het tweede trimester een spreekbeurt.
Klassenwacht
Per week hebben twee leerlingen klassenwacht. Dit houdt in dat ze van maandag t/m vrijdag enkele taken moeten verrichten zoals de ramen open/ dicht maken, schriften uitdelen en ophalen, het bord uitvegen en samen met een andere leerling de klas weer netjes in orde maken.
Onvoldoendes
De leerlingen die een vijf of lager behalen, krijgen het schrift of toetsblad mee naar huis om deze te voorzien van een handtekening van de ouder. Het schrift of toetsblad moet de volgende dag weer terug op school zijn.
Een fijn schooljaar toegewenst!

Juf Alwina